به گزارش قدس آنلاین، اطلاعات گمرکی ایران نشان میدهد تجارت غیرنفتی بین ایران و اعضای گروه بریکس که از قدرتهای اقتصادی نوظهور دنیا(برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) تشکیل شده در سال مالی ۲۳_۲۰۲۲ به ۳۸.۴۳ میلیارد دلار رسیده است، یعنی ۱۴ درصد افزایش نسبتبه سال مالی گذشته.
چین همچنان با ۳۰.۳۲ میلیارد دلار تجارت و یک افزایش ۳۷ درصدی اصلیترین شریک تجاری ایران در گروه بریکس است. پساز چین، هند با ۴.۹۹ میلیارد دلار و ۴۷ درصد افزایش، روسیه با ۲.۳۲ میلیارد دلار، برزیل با ۴۶۶.۵۵ میلیون دلار و آفریقای جنوبی با ۳۲۲.۰۴ میلیون دلار قرار دارند.
این گزارش اقتصادی درست چند روز پساز آن منتشر شد که تهران اعلام کرد تجارت با کشورهای آفریقایی ۲.۲۴ درصد در سال جاری میلادی افزایش یافته و به ۱.۲ میلیارد دلار رسیده است.
باوجود فشار حداکثری کمپین تحریمهای غرب و همچنین فشار واشنگتن برای توقیف کشتیهای نفتی ایران، این کشور توانسته بر تحریمهای یکجانبه فائق آمده و ظرفیت صنعتی خود را تقویت کند.
بریکس در ماههای اخیر شاهد تمایل کشورهای درحال توسعه برای کنار گذاشتن دلار و سلطه سیستم مالی غرب است. ایران بههمراه پنج کشور عربی رسماً خواستار پیوستن به این اتحاد شدهاند. وزرای خارجه بریکس در اجلاس هفته اول ژوئن در مورد این درخواستهای عضویت مذاکره خواهند کرد.
بریکس انتظار دارد رشد اقتصادی کشورهای عضو آن از گروه هفت فراتر رود. پیشبینی میشود گروه ۷ تا ۲۰۲۸ تنها ۲۷.۸ درصد از اقتصاد دنیا را به خود اختصاص دهد, اما سهم اعضای گروه بریکس ۳۵ درصد باشد.
وزیر امور خارجه روسیه در ژانویه از ایجاد یک ارز واحد برای اعضای این گروه خبر داده بود.
رئیسجمهور برزیل هم در سیزدهم آوریل بر لزوم جایگزینی دلار در تجارت خارجی بین اعضای این گروه تأکید کرد.
نظر شما